Home Natjecanja Zagreb Dance Grand Prix 2022: međunarodno sportsko plesno natjecanje i Prvenstvo RH u latinsko-američkim plesovima

Zagreb Dance Grand Prix 2022: međunarodno sportsko plesno natjecanje i Prvenstvo RH u latinsko-američkim plesovima

Zagreb Dance Grand Prix 2022: međunarodno sportsko plesno natjecanje i Prvenstvo RH u latinsko-američkim plesovima
0
0

U Maloj dvorani Doma sportova 26. i 27. ožujka 2022. održati će se međunarodno sportsko plesno natjecanje u latinsko američkim i standardnim plesovima pod nazivom Zagreb Dance Grand Prix 2022 pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Natjecanje organizira Plesni klub Spin, a prema dostupnim prijavama na natjecanju će nastupiti između 400- 600 natjecatelja iz cijele domovine i inozemstva svih starosnih kategorija, uzrasta od 6 do 50 godina. Natjecatelji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BIH, Srbije, Azerbedžana, Mađarske, Češke i Rumunjske. Natjecanje će suditi međunarodni sudački panel iz 7 različitih zemalja, a kroz dva dana trajanja natjecati će se sportaši u kategorijama pojedinaca, plesnih parova, grupa i formacija.

Natjecateljski dan započinje kvalifikacijskim kolima, a na temelju rezultata kvalifikacija najboljih 6 natjecatelja, parova, grupa ili formacija iz svakog starosnog razreda plasira se u finale koje slijedi u večernjem dijelu.

Najmlađi sportaši natjecat će se na natjecanju pod okriljem Europske sportske plesne federacija, DanceSport European Grand Prix temeljem kojeg ostvaruju plasman na europskoj rang ljestvici.

U sklopu ovog plesnog događanja, 26. ožujka se održava i Prvenstvo Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima koje će u Zagrebu okupiti najbolje sportašice i sportaše iz RH koji će se boriti ne samo za titulu nacionalnih prvaka, već i za članstvo u reprezentaciji, odnosno za mogućnost predstavljanja Hrvatske na svjetskim i europskim prvenstvima u 2022 godini.

tags:

Sviđa Vam se sadržaj? Možda bi se i drugima svidjelo?