Home F.A.Q.

F.A.Q.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Što je to sportski ples?

Sportski ples je ples koji je “standardiziran”, u smislu da ima svoja pravila o natjecanjima, plesovima, kostimima, sucima i sl., te da nije (kao u svakom drugom sportu) dozvoljena prevelika improvizacija. To je jedan od najljepših dvoranskih sportova, u kojem nalazimo i umjetnost, i sport, i zabavu. Sportski ples je na popisu sportova Svjetskih igara (eng. World Games), odnosno pod okriljem Međunarodne udruge Svjetskih igara, koju podržava Međunarodni olimpijski odbor.

Dvije su vrste sportskog plesa: latinsko-američki (LA) i standardni (ST) plesovi. Međusobno se ove vrste dosta razlikuju, iako imaju sličnosti, a u prošlosti su neki smatrani ovim drugim i obrnuto, jer se ples stalno mijenja i razvija. Ukupno je deset sportskih plesova, od čega pet latinsko-američkih i pet standardnih. Natjecatelji se još natječu i u trećoj disciplini – kombinaciji 10 sportskih plesova.

Latinsko-američki plesovi su: samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble i jive.

Standardni plesovi su: engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox (spori foxtrot) i quickstep (brzi foxtrot).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sviđa Vam se sadržaj? Možda bi se i drugima svidjelo?